top of page

Vauvasirkus

Tervetuloa vauvasirkukseen!

Maalis-toukokuun kurssi TÄYNNÄ!

(8 kertaa 99€)

Keskiviikkoisin klo 12-12.45

22. maaliskuuta

29. maaliskuuta

12. huhtikuuta

19. huhtikuuta

26. huhtikuuta

3. toukokuuta

10. toukokuuta

17. toukokuuta

Elo-lokakuun kurssit

(7 kertaa 89€)

Keskiviikkoisin klo 12-12.45

Keskiviikkoisin klo 13-13.45

30. elokuuta

6. syyskuuta

13. syyskuuta

20. syyskuuta

27. syyskuuta

4. lokakuuta

11. lokakuuta

Maalis-toukokuun kurssi TÄYNNÄ!

(8 kertaa 99€)

Keskiviikkoisin klo 13-13.45

22. maaliskuuta

29. maaliskuuta

12. huhtikuuta

19. huhtikuuta

26. huhtikuuta

3. toukokuuta

10. toukokuuta

17. toukokuuta

Loka-joulukuun kurssit

(7 kertaa 89€)

Keskiviikkoisin klo 12-12.45

Keskiviikkoisin klo 13-13.45

25. lokakuuta

1. marraskuuta

8. marraskuuta

15. marraskuuta

22. marraskuuta

29. marraskuuta

to 7. joulukuuta

Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin avautuu ma 1.8. klo 10

Ohjeita ilmoittautumiseen:

- Valitse vauvakurssien ilmoittautumislomake.

- Oppilas kohtaan vauvan tiedot

- Huoltajan tiedot

- Maksettaessa etuudella (ePassi, Edenred, Virike, Smartum) valitse ruutu: maksu kokonaan/osittain

Vauvasirkus

Vauvasirkus on vauvan ja vanhemman/vanhempien yhteinen iloinen harrastus. Toiminta on vauvalähtöistä ja sirkustuokiossa edetään täysin vauvan ehdoilla. Virikkeellisessä ympäristössä vauva saa kokea elämyksiä ja onnistumisen iloa. Vauvasirkuksessa opitaan vuorovaikutustaitoja. Vauvoille on tärkeää ja mieluista katsella ja päästä kosketuksiin toisten saman ikäisten kanssa. Yhteisen tekemisen kautta vauvan luottamus ja kiintymys vanhempaan lujittuu.

Ohjaustuokiossa päästään harjoittelemaan ihan oikeita sirkuslajeja; akrobatiaa, jongleerausta, tasapainolajeja ja ilma-akrobatiaa vauvan kehitysvaiheisiin mukautettuina. Vauva oppii hahmottamaan kehoaan ja ympäristöään erilaisten liikeratojen kautta, joka edesauttaa motorista kehitystä. Vauvasirkuksessa lorutellaan ja lauletaan, maistellaan jongleerauspalloja ja pyöritään värikkäiden huivien seassa. Vanhemmille suunnattu pieni kuntoiluosuus on sisällytetty tuntiin ja tehdään yhdessä vauvan kanssa. Tärkeintä vauvasirkuksessa on se, että yhdessä touhuaminen on hauskaa!

Milloin harrastuksen voi aloittaa? 

Nuorimmat vauvasirkustelijat ovat neljän kuukauden ikäisiä. Harrastaminen on mielekästä, kun vauva jaksaa kannatella hyvin päätään ja hänen valveillaoloaikansa on yhtäjaksoisesti riittävän pitkä 45min kestävään toimintaan. Vähän vanhempien vauvaryhmäläisten taitoihin kuuluu ryömiminen, konttaaminen ja seisomaan nousu. Jos vauva osaa jo kävellä on mielekkäämpää siirtyä isompien 1-2-vuotiaiden Pikkuviikarit-ryhmään.

Ryhmiin otetaan kahdeksan vauvaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ohjausta 45min kerrallaan.

 

Mitä tarvitset mukaan?

Varaa itsellesi mukaan mukavat joustavat vaatteet. Vauvalle mielellään hyvin istuva body ja housut, haalari tai potkupuku. Ei liian löysiä tai liukkaita vaatteita. Taika-Ajan tiloissa on mahdollisuus vaihtaa vaippaa, imettää ja syöttää pikkuisia. Kurssille tullessa ei tarvitse osata mitään etukäteen.

Ohjaajat:

Satu Koivu on kolmen lapsen äiti. Sirkuksesta Satu kiinnostui vuonna 2004 ja valmistuessaan ammattiinsa liikunnanohjaajaksi (AMK) vuonna 2006 hän teki yhteisen sirkusaiheisen lopputyön silloisen sulhasensa, nykyisen miehensä kanssa. Sirkusopettajana Satu alkoi toimia saman vuoden alussa. Satun omat lajit ovat rhönrad (voimistelurengas), ilma-akrobatia ja pariakrobatia. Vauvasirkusta hän aloitti ohjaamaan vuonna 2008. Lisäkoulutukseltaan Satu on myös vauvauinninohjaaja (SUH).

Jutta Jalonen on monipuolinen liikkuja ja äiti, joka on ohjannut eri ikäisille liikuntaa, eri voimistelu- ja tanssilajeja vakituisesti vuodesta 2005 lähtien niin harraste- kuin kilpatasolla. Pitkä tausta telinevoimistelusta, TeamGymistä ja monipuolisesti tanssista, johdatti Jutan myös muiden kehonhallinnan ja akrobatian eri muotojen pariin.  Aikuisiällä Jutta on harjoitellut perusteita mm. acrojoogasta, pariakrobatiasta ja parkourista. Vapaa-ajalla Jutta viihtyy perheensä kanssa ulkona luonnossa liikkuen, lautaillen tai kiipeillen.

Vauva- ja lapsi-vanhempiliikunnan ohjaamiseen Jutta perehtyi oman lapsensa syntymän jälkeen niin harrastajana kuin ohjaajana. Jutta on opiskellut tanssia, Tanssi-liiketerapiaa sekä suorittaa tällä hetkellä eräoppaan opintoja. 

Ohjaamisessa Jutalle on tärkeintä läsnäolo, kannustava ilmapiiri, yksilöiden lähtökohdat osana ryhmää sekä uteliaisuus ja ilo liikkumista kohtaan.

(Mammavapaalla) Sanna Rintapukka on kahden alle kouluikäisen pojan äiti, liikuntaneuvoja ja personal trainer, joka innostui sirkusharrastuksesta yhdessä poikansa kanssa vuonna 2018 ja kouluttautui myöhemmin vuonna 2019 vauvasirkusohjaajaksi.

Lisätietoa vauvasirkuksesta:

Satu Koivu

040 829 0099

satu.koivu@taika-aika.com

bottom of page