Vauvasirkus

Tervetuloa vauvasirkukseen

Kevään 2021 vauvasirkuskurssit:

Huhti-toukokuun kurssi (7 kertaa 79€)

Keskiviikkoisin klo 12-12.45

7. huhtikuuta

14. huhtikuuta

21. huhtikuuta

28. huhtikuuta

5. toukokuuta

12. toukokuuta

19. toukokuuta

Touko-kesäkuun kurssi (7 kertaa 79€)    ilmoittaudu kurssille tästä

Maanantai 17.5. klo 12-12.45

Maanantai 24.5. klo 12-12.45

Keskiviikko 26.5. klo 12-12.45

Maanantai 31.5. klo 12-12.45

Keskiviikko 2.6. klo 12-12.45

Maanantai 7.6. klo 12-12.45

Keskiviikko 9.6. klo 12-12.45

Ohjeita ilmoittautumiseen:

- Oppilas kohtaan vauvan tiedot

- Huoltajan tiedot

- Sirkusryhmistä valitse vanhempi-lapsi ryhmät

- Maksettaessa etuudella (ePassi, Edenred, Virike, Smartum) valitse ruutu: maksu kokonaan/osittain

Vauvasirkus

Vauvasirkus on vauvan ja vanhemman/vanhempien yhteinen iloinen harrastus. Toiminta on vauvalähtöistä ja sirkustuokiossa edetään täysin vauvan ehdoilla. Virikkeellisessä ympäristössä vauva saa kokea elämyksiä ja onnistumisen iloa. Vauvasirkuksessa opitaan vuorovaikutustaitoja. Vauvoille on tärkeää ja mieluista katsella ja päästä kosketuksiin toisten saman ikäisten kanssa. Yhteisen tekemisen kautta vauvan luottamus ja kiintymys vanhempaan lujittuu.

Ohjaustuokiossa päästään harjoittelemaan ihan oikeita sirkuslajeja; akrobatiaa, jongleerausta, tasapainolajeja ja ilma-akrobatiaa vauvan kehitysvaiheisiin mukautettuina. Vauva oppii hahmottamaan kehoaan ja ympäristöään erilaisten liikeratojen kautta, joka edesauttaa motorista kehitystä. Vauvasirkuksessa lorutellaan ja lauletaan, maistellaan jongleerauspalloja ja pyöritään värikkäiden huivien seassa. Vanhemmille suunnattu pieni kuntoiluosuus on sisällytetty tuntiin ja tehdään yhdessä vauvan kanssa. Tärkeintä vauvasirkuksessa on se, että yhdessä touhuaminen on hauskaa!

Milloin harrastuksen voi aloittaa? 

Nuorimmat vauvasirkustelijat ovat neljän kuukauden ikäisiä. Harrastaminen on mielekästä, kun vauva jaksaa kannatella hyvin päätään ja hänen valveillaoloaikansa on yhtäjaksoisesti riittävän pitkä 45min kestävään toimintaan. Vähän vanhempien vauvaryhmäläisten taitoihin kuuluu ryömiminen, konttaaminen ja seisomaan nousu. Jos vauva osaa jo kävellä on mielekkäämpää siirtyä isompien 1-2-vuotiaiden Pikkuviikarit-ryhmään.

Ryhmiin otetaan kahdeksan vauvaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ohjausta 45min kerrallaan.

 

Mitä tarvitset mukaan?

Varaa itsellesi mukaan mukavat joustavat vaatteet. Vauvalle mielellään hyvin istuva body ja housut, haalari tai potkupuku. Ei liian löysiä tai liukkaita vaatteita. Taika-Ajan tiloissa on mahdollisuus vaihtaa vaippaa, imettää ja syöttää pikkuisia. Kurssille tullessa ei tarvitse osata mitään etukäteen.

Ohjaajat:

Satu Koivu on kolmen lapsen äiti. Sirkuksesta Satu kiinnostui vuonna 2004 ja valmistuessaan ammattiinsa liikunnanohjaajaksi (AMK) vuonna 2006 hän teki yhteisen sirkusaiheisen lopputyön silloisen sulhasensa, nykyisen miehensä kanssa. Sirkusohjaajana Satu alkoi toimia saman vuoden alussa. Satun omat lajit ovat rhönrad (voimistelurengas), ilma-akrobatia ja pariakrobatia. Vauvasirkusta hän aloitti ohjaamaan vuonna 2008. Lisäkoulutukseltaan Satu on myös vauvauinninohjaaja (SUH).

Sanna Rintapukka on pienen pojan äiti, liikuntaneuvoja ja personal trainer, joka innostui sirkusharrastuksesta yhdessä poikansa kanssa vuonna 2018 ja kouluttautui myöhemmin vuonna 2019 vauvasirkusohjaajaksi.

Katso video vauvasirkuksesta

Lisätietoa:

Satu Koivu

040 829 0099

satu.koivu@taika-aika.com