top of page

Sirkuskoulu

taika-aika-logo_musta.png

Yhdistyksen tavoitteet ja toiminta

 

Sirkus Taika-Aika kutsuu kaikki monipuolisen, onnistumisen elämyksiä tuottavan ja mukavan harrastuksen pariin!

 

Sirkus Taika-Aika ry:n on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys jonka päätavoitteena on edistää paikallista lasten- ja nuorten sivistys-, taide-, ja liikuntakulttuuria sirkuskulttuurin kautta. Sirkus Taika-Aika järjestää kaikenikäisille jäsenilleen säännöllistä ja etenevää sirkustaiteen harrastusta ja jäseniä on tällä hetkellä noin 550. 

Pääaiheina sirkusopetuksessa on kehonhallinta (mm. permantoakrobatia, trampoliinivoimistelu, airtrack), tasapaino (esim. yksipyöräiset, tasapainolaudat, tiukkanuora), ilma-akrobatia (erilaiset trapetsit ja kankaat), jongleeraus (mm. keilat ja pallot) ja esiintyminen (ilmaisuharjoitteet). Laajasta lajivalikoimasta ja monipuolisesta tilasta ammentaa tekemistä, vaikka läpi elämän. Useista lasten ikäryhmistä, vanhempi-lapsiryhmistä, aloittavien aikuisten ryhmästä, eri lajiryhmistä (mm. käsinseisonta, sirkusfit, ilma-akrobatia, volttiryhmät) jokainen voi löytää itselleen sopivan. Taika-Aika tarjoaa uusille harrastajille maksuttoman kokeilukerran ilman sitoumuksia

Sirkus Taika-Aika vierailee myös muissa Lapin kunnissa pitämässä sirkustunteja ja esiintymässä. Sirkus Taika-Aika ry:ssä toimii moniammatillinen henkilökunta, jonka ammattitaitoa ylläpidetään ja kehitetään koulutuksilla säännöllisesti.

Sirkustaiteen kehitystä ja lajikirjon runsautta edistetään uudistamalla välineistöä ja hankkimalla uusia sirkusvälineitä.

Sirkus Taika-Aika ry tiedottaa tapahtumistaan ja esiintymisistään paikkakunnan lehdissä, sosiaalisessa mediassa ja muissa tiedotusvälineissä kuten paikallisradiossa.

Lue sirkustaiteen opetussuunnitelma klikkaamalla tästä.

Jo yli 500 harrastajaa
vauvasta vaariin!

LATAA LUKUJÄRJESTYS

Miksi harrastaa sirkusta? 

Sirkus on yleishyödyllistä, sosiaalista ja hauskaa! 

Sirkuksessa yhdistyy niin akrobatia, silmä-käsikoordinaatio, perusliikuntataidot (hyppääminen, juokseminen ja roikkuminen), ilma-akrobatia, lihaskunto, liikkuvuusharjoittelu, tanssiakrobatia, kuin esiintyminenkin. Kaiken tämän lisäksi Taika-Ajan toiminnassa vahvoja teemoja on sosiaalisuus, kilpailemattomuus, itsensä ilmaisu, itsensä haastaminen ja ylittäminen, onnistuminen sekä aina uusia haasteita ja mielenkiinnon kohteita tarjoava lajivalikoima.

Sirkusharrastus itsessään ei rajoitu vain sirkuksen tiloihin, vaan sirkuksessa opitaan taitoja joita voi harjoittaa myös muussa ympäristössä.  Sirkusharrastus kehittää omaa suorituskykyä, lihaskuntoa, sekä aerobisia ja kognitiivisia taitoja. 

 

Sirkus sopii kaikenikäisille! 

bottom of page