top of page

SIRKUS-FIT

31.5.-23.6.2021

MAANANTAISIN JA KESKIVIIKKOISIN
KLO. 17.00-18.30

Sirkusfit on koko kehoa kehittävä toiminnallinen kuntoilumuoto. Tunneilla harjoitetaan monipuolisesti eri fyysisen kunnon ominaisuuksia aina koordinaatiosta liikkuvuuteen ja voimaominaisuuksiin. Alkulämmittelyssä käytetään yleisesti tunnettuja liikemalleja, kuten; burbee-hypyt, keskivartalon harjoitteet ja erilaiset punnerrukset ja askelkyykyt. Yleisten liikkeiden lisäksi käytetään sirkuksessa hyväksi havaittuja sarjoja, kuten; planchkeinut, karhu- ja mittarimatoliikkumiset, rengas- ja tankovoimisteluharjoitteet, käsinseisontaharjoitteet, kuperkeikat, sumokyykyt ja hypyt, hämähäkkikävelyt yms.

Jokainen haastaa itseään juuri omalle tasolleen sopivilla asteittain vaikeutuvilla liikkeillä. Liikkeet tai sarjat käydään läpi ohjaajajohtoisesti ennen harjoittelun aloittamista. Harjoituksissa vastuksena käytetään pääsääntöisesti omaa kehonpainoa, mutta myös kahvakuulia, käsipainoja, levypainoja, painoliivejä ja painonnostotankoja. Sirkusfit tunneilla käydään myös eri sirkuslajien tekniikoita läpi, joten kurssiin sisältyy voima- ja kestävyysharjoittelun lisäksi taito-oppimista. Kurssilla opeteltavia tekniikoita ovat erimerkiksi käsillä- ja päälläseisonta, leuanveton, muscle-up ja toes-to-bar, etu - ja takavaaka, sekä ihmisliput ja pariakrobatiaharjoitteet. 

 

Sirkusfit on erittäin hyvä ja monipuolinen harjoittelumuoto muiden perinteisempien harjoitusmuotojen rinnalle. Tunneilla opitaan myös muissa liikuntalajeissa, kuten Crossfitissa, voimistelussa ja toiminnallisessa saliharjoittelussa hyödynnettäviä tekniikoita. Tunnit soveltuvat hyvin oheisharjoitteluksi tai oheisharjoittelun kehittämiseen niin sirkuslaisille, kuin muillekin liikkujille. 

 

Tunteja ohjaa Aleksi Laurila ja Anniina Tuokkola. Aleksi on valmistunut Turun AMK:n Sirkuslinjalta v.2010, ja elättänyt itsensä sen jälkeen esiintyjänä ja sirkustuntien ohjaajana. Anniina on koulutukseltaan fysioterpeutti, jonka erikoisosaaminen sirkuksessa on ilma-akrobatia. Anniina on perehtynyt akrobatian ja toiminnallisen harjoittelun fysiologiaan ja tietää miten harjoittelu kannattaa tehdä tehokkaasti ja turvallisesti. 

_Z1A3903.jpg

ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kurssille sähköpostiin aleksi.laurila@taika-aika.com tai numeroon 0400472626. Muista ilmoittaa kurssille osallistuvan nimi/nimet, ikä, alaikäisen huoltajan yhteystiedot, kurssin nimi (Sirkus-Fit) 

Koko kurssin hinta 120€/hlö

HOX! Mikäli Korona-rajoituksista johtuen kurssia ei voitaisi järjestää, niin kurssi perutaan ja ilmoittautuneiden kurssimaksut palautetaan. Mikäli samasta syystä kurssin pitäminen joudutaan keskeyttämään kesken kaiken, jäljellä olevien tuntien hinta palautetaan. 

bottom of page